Hornstrup Kursuscenter har - om nogen - særdeles omfattende erfaringer med Extricom's Wifi-systemer. Kursuscentret har været et af de første i Danmark med implementeringen af Extricom's særlige teknologi.
Den daværende Wifi-infrastruktur har således været single-konfigurerede Accesspoints (D-Link) placeret efter aktuelle behov på hele kursuscentret. Baserne var korrekt nok installeret med respekt for hver enkelt bases frekvensanvendelse; kanal 1 på 1. base, kanal 6 på næste base og kanal 11 på næstfølgende base etc.
Dette til trods, opleves daværende wifi-miljø som plaget af udfald, mgl. internetservice, svigtende tilslutningsmuligheder o.s.v. - alle velkendte problemer, der først gav sig til kende når brugerantallet oversteg et beskedent niveau.
Et sådant scenarie er - særligt for et kursuscenter - særdeles uholdbart, da både kursister, instruktører og øvrige medarbejdere er særdeles afhængige af et driftsikkert wifi-system.
Således faldt valget på Extricom's Channel Blanket wifi-system.
Centret blev udstyret med en EXSW2400 24ports wifi-switch (kontroller) og et tilsvarende antal EXRP20 baser. Base-typen udmærker sig ved at være udstyret med to radioer, således at g-klienter og a-klienter kan serviceres adskilte - og der er således både 2,4ghz og 5ghz wifi i luften på stedet. Centret drager stor nytte af at systemet ikke er behæftet med selv-genereret interferens (som konventionelle system ofte er), da der ellers ville være stor risiko for at baser ville kunne forstyrre hinanden. Der er endog fortræffelig mobilitet på systemet, således at man kan anvende wifi-baseret ip-telefoni uhindret over hele kursuscentrets arealer indendørs. VoIP-trafik er således også positivt prioriteret i kraft af QoS-politikker på netværket. Dette har f.eks. Skype-brugere også stor glæde af. Ligeledes udnyttes WAN-linjen optimalt idet klienter ikke er plaget af gentransmitteret wifi-trafik. Dermed er både svartider og båndbredde absolut optimale, trods 802.11g-protokollens begrænsninger.
Kursuscentret har således hen ved 7 års erfaring med Extricom's wifi-teknologi - og vil kunne afgive omfattende og retvisende anmeldelser af systemet. Både mht. brugeroplevelser og de administrative fordele ved Extricom.
Uvildige udtalelser kan rekvireres af Hornstrup Kursuscenters IT-administrative medarbejder. Skriv blot til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - og kontaktinfo vil blive formidlet i henhold til aftale.
IT-driftsansvarlige er Jesper Rasmussen...
Læs mere om kursuscentret her!