Lygten Skolen, Nørrebro - har som en af de seneste wifi-forbrugende institutioner fået installeret Extricom Wifi.

Man kan - uden overdrivelse - kalde skolens nærmiljø for 'særdeles udfordrende' mht. nabo-forstyrrende interferens - idet skolen lokaliseret i et etagebyggeri på Nørrebro.
Så hvis ikke skolens eget wifi-system måtte volde udfordringer nok, vil nabo-netværk helt sikkert bidrage i rigt omfang!
Dette var udgangspunktet for at søsætte et Extricom wlan system. Målsætningen var ikke desto mindre at elever og lærer skulle kunne inkludere anvendelsen af et driftsikkert og stabilt trådløst netværk i undervisningen. Og skulle der være det absolut mest optimale udgangspunkt for at dette kunne blive en realitet, faldt valget derfor på et Extricom wlan system.
Skolen havde forud for beslutningen testet et tilsvarende Extricom system - for netop at gøre konkrete erfaringer mht. hvorvidt en Extricom løsning ville kunne indfri de ovenstående forventning... Det krævede således mindre end 1½ måneds live-test.
Dermed faldt valget således på en Extricom løsning, der består af en 16 port MS1000 wlan-switch og 8 Accesspoints, der servicerer wifi-brugerne med dels et 2,4 ghz N/G net (150mbit/s), dels et 5 ghz N net (potentielt 450 mbit/s).
Skolen har således konsolideret sig med en skalérbar løsning, der uden sidestykke giver markedets laveste TCO - og yderligere opretholder wifi-ydelse og stabilitet i high-end klassen.
IT-driftsansvarlige er Daniel Vester.